Followers

Tuesday, 19 February 2013

Permulaan 2013 yang memenatkan tapi seronok

tak sabar nak makan kek

Alhamdullilah 2013 hampir 2 bulan menjengah.agak lama ummi tak update blog ni. Awal tahun 2013 amat sebok dan agak memenatkan buat ummi sekeluarga. Hujung desember ummi mula pindah masuk rumah di Nilai. Awal january 2 org puteri kesayangan ummi mula masuk sekolah baru.


Tak habis lagi kemas rumah kami berjalan buat kali ke dua ke new zealand dlm tempoh yg agak lama,sekitar 20 hari, agak memenatkan tapi seronok dapat pengalaman baru.

selamat sampai di airport Auckland
berlatar belakangkan bandar auckland dari Mt Eden
Auni bersama rose di perkarangan musium Auckland

pemandangan dari Mt Eden

sebahagian pemandangan sepanjang perjalanan merentas tasman Sea
sunset di Lake Tekapo

Dua hari sampai bumi Malaysia genap usia Amni n Auni 6 thn,dlm penat2 tu  sempat jugak ummi siapkan simple  birthday kek untuk untuk di bawa ke sekolah.Tapi thn ni tak buat birthday party macam thn sebelum2nya. sebab bila cuti chinese new year semua sepupu2nya pegi bercuti.jadi ummi sambut kat rumah mak toknya je.thanks mak tok masakkan nasi serai dan pizza.
chocolate moist cake with chocolate ganache + buttercream simple kek yg sempat ummi buat untuk di bawa ke sekolah




amni auni dgn baju princess yg mak tok belikan dari Melbourne



3 comments:

eaan le sape lagi,,,, said...

comelnye ank2 ko, sufi... syok eh derg dh besa... blh bikin no3 3 plak... mesti twin tertunggu2....

mazni safiah Embong said...

A ah eaan kami pun dok tertunggu2 yg ke 3.doakan ya

IBU PUSPITA said...

Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,jangan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohan dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI












Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,janan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohon dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI