Resepi ni antara yg ummi paling suka,masa kecik2 dulu selalu jugak makan. tapi sekarang ni susah nak cari. Sekarang ni kalau roll sardin orang guna roti sebagai kulitnya.
Pastri
150 gm tepung gandum
75 gm butter
secubit garam
4-5 sb air ais
Adunkan dahulu tepung,garam dan butter hingga mcm serbuk roti kemudian
lembutkan dengan air ais dan diuli hingga sebati dan lembut.
Canai pastri.potong dgn pisau cutter kepada segi empat bujur 2in x 2.5 inci.
Isikan inti kemudian basahkan tepinya dengan air lalu digulung kemas.
Susun di atas dulang pembakar bergris,sapukan egg wash ( telur yg dicampur dgn susu ) dan bakar hingga kekuningan.
Inti
3 ekor sardin sedang dilecek
1 biji cili merah didadu
1biji bawang besar didadu
1/2 sudu teh jus limau
sedikit serbuk lada hitam
secukupnya garam
Sardin dilenyek hancur,campurkan dengan semua bahan yang lain.