BAHAN2 CREPE:
40g Tepung Gandum
40g Tepung Ubi
20g Tepung Jagung
20g Tepung Hoen Kwe / Tepung Kastad
20g tepung beras
1 biji Telur saiz A
1 sb Minyak Mazolla / Mentega Cair/minyak masak
130ml Susu Segar
50ml Air (sesuaikan kepekatan) Secubit Garam
1 sb Gula Halus
Pewarna hijau/kuning
Filling
Isi durian secukupnye.
CARA2:
1. Satukan kesemua bahan,kacau hingga rata,tapiskan
2. Panaskan kuali non stick ( tak melekat )kalau nak crepe besar guna kuali besar,kalau nak kecik guna yg kecik lengserkan dgn tisu yg di minyakkan. Tuangkan sedikit adunan & lenggangkan sehingga rata. Angkat apabila crepe masak tanpa di balikkan. Buat sehingga habis.
3. Ambil sekeping crepe, letakkan krim & sedikit isi durian. Bungkus seperti bantal. Sejukkan sebelum dihidangkan.
No comments:
Post a Comment